Centrale verwarming plaatsen

centrale verwarming plaatsen

Centrale verwarming plaatsen.

Centrale verwarming plaatsen

Het wordt al snel koud buiten, en het is noodzakelijk om centrale verwarming te plaatsen… want de winter komt eraan.

Echter kan dit wel eens moeilijk zijn, zeker omdat er veel met leidingen en andere sanitaire voorzieningen gewerkt moet worden, en dit doe je liever NIET zelf!

Ook zijn er bepaalde dingen waar je toch rekening mee moet houden zoals:

Hoe de juiste radiator te kiezen:

Kies een radiator die bij uw ruimte past De warmteafgifte is afhankelijk van de grootte en het oppervlak van de radiator.

Radiatoren in ladderstijl zullen bijvoorbeeld een kleiner oppervlak hebben dan conventionele paneelradiatoren.

* Bepaal of u een moderne of traditionele radiator wilt Moderne modellen zijn gemaakt van staal of chroom, die efficiënt verwarmen en gemakkelijker te produceren zijn.

Oudere gietijzeren radiatoren (en sommige reproductiemodellen) zijn zwaar, behoorlijk omvangrijk en hebben meer tijd nodig om op te warmen. Maar ze koelen langzaam af, wat een zachtere stralingswarmte geeft.

Waar de radiator te plaatsen * Vergeet niet dat positie de efficiëntie van de radiator beïnvloedt De beste plaats is in het koudste deel van de kamer, meestal onder een raam, omdat koude lucht voor betere warmtegeleiding zorgt (de warme lucht van de radiator in de kamer duwen).

In huizen met dubbele beglazing is er mogelijk geen koud gebied, dus plaats ze op een plek waar ze het gebruik van muren niet beïnvloeden. * Gebruik 2 kleine kachels in plaats van 1 grote Een vuistregel is om één radiator voor ongeveer 4 meter in de kamer te hebben.

Waar de radiator te plaatsen:

Vergeet niet dat positie de efficiëntie van de radiator beïnvloedt De beste plaats is in het koudste deel van de kamer, meestal onder een raam, omdat koude lucht voor betere warmtegeleiding zorgt (de warme lucht van de radiator in de kamer duwen).

In huizen met dubbele beglazing is er mogelijk geen koud gebied, dus plaats ze op een plek waar ze het gebruik van muren niet beïnvloeden.

* Gebruik 2 kleine kachels in plaats van 1 grote Een vuistregel is om één radiator voor ongeveer 4 meter in de kamer te hebben.  

Beoordeel uw ketel Als je ketel meer dan 15 jaar oud is, is hij waarschijnlijk slechts ongeveer 60% efficiënt, wat zijn energielabel op ongeveer G zet. In reële termen betekent dat voor elke £ 1 die je uitgeeft aan het verwarmen van je huis, 40p verspild is.

Door uw oude ketel te vervangen door een nieuwe energiezuinige condensatieketel (A-klasse en 90% of meer efficiënt), kunt u de verwarmingskosten drastisch verlagen. Er zijn 3 standaardtypen om uit te kiezen:

• Combiketels verwarmen uw huis en leveren direct warm water zonder een tank. Ze zijn ideaal voor kleinere huizen, zelfs die met meer dan één badkamer, mits douches en baden niet tegelijkertijd worden gebruikt.

• Regelmatige ketels slaan water op en hebben een aparte warmwatertank nodig, waarvan de grootte bepaalt hoeveel badkamers kunnen worden geleverd; vaak is een expansievat op het hok vereist. • Systeemketels gebruiken ook opgeslagen water en hebben grotere opslagtanks, waardoor ze meerdere warmwaterkranen tegelijk kunnen voeden. Gewoonlijk zijn systeemketels efficiënter dan gewone ketels en nemen ook minder ruimte in beslag.

• Er zijn andere opties, waaronder vaste brandstof, biomassa en elektrische ketels, maar deze zijn veel duurder dan de standaard. Het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat elke nieuwe ketel compatibel is met zonnepanelen; zelfs als u niet van plan bent deze nu te passen, biedt dit u de mogelijkheid om dit later te doen.

Hoe energie te besparen:

Bereken de warmteafgifte die nodig is voor elke kamer Het wordt bepaald door een complexe berekening met betrekking tot de warmteverliezen uit de kamer (met behulp van wandconstructie-eigenschappen, venstergrootte en type enz.),

In plaats van eenvoudigweg te worden bepaald door de ruimtegrootte. * Bespaar energie met een kamerthermostaat

Zoals u ziet, is er een heleboel waar u rekening mee zou moeten houden… en onze experts doen dit VOOR u!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *